Shiatsu

Wat is Shiatsu:


Shiatsu betekent letterlijk “shi = vinger, atsu = druk".  Het is een traditionele massagevorm zonder olie, men spreekt ook wel over acupressuur.

Shiatsu combineert een aantal krachtige elementen, zoals de natuurlijke zelfhelende kracht, het toepassen van druk op specifieke plaatsen met de  duimen, handpalmen, en vingers,  Daarnaast kunt u rekenen op de warmte van zorgzame aanraking, aangevuld met stretchtechnieken.

Shiatsu heeft als bedoeling om de blokkades die zich bevinden in je lichaam op te heffen en de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Deze  betalen de tol voor de stress die we dagelijks ervaren, relaxatie shiatsu zorgt ervoor dat u daar minder last van zal hebben. De therapeut(e) zorgt ervoor dat u de stress uit het dagelijkse leven even los kunt laten.

Shiatsu ondersteunt de zelfgenezende kracht in ons lichaam door de energiestroom in de meridianen te kalmeren of te activeren. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd zodat de kans op ziekten of ongemakken veel kleiner wordt.Voor wie is Shiatsu bedoeld?


Shiatsu is er in de basis voor iedereen. Zowel jong als oud, man of vrouw kan er baat bij hebben.

  • Wil je graag een momentje voor jezelf 
  • Opgroeiende kinderen die meer en meer stress of druk ervaren, concentratiestoornissen hebben, ...
  • Word je door je werk, omgeving zwaar fysiek of psychish belast...
  • Preventief kan shiatsu ook iets voor je gezondheid betekenen, je hoeft geen klachten te hebben.


Je geeft je lichaam en geest een moment van diepe ontspanning, alles glijdt als het ware van je af. Je ontdekt en voelt  enerzijds na de behandeling de rust en de kalmte in je lichaam, anderzijds ontdek je een nieuwe bron van energie die is vrijgekomen.Voor welke klachten?


Shiatsu beoogt de stagnatie van energie op te heffen door middel van het geven van druk op het verloop van de meridianen. Hierdoor zal de energie weer vrijelijk stromen.

Shiatsu is aan te raden bij uiteenlopende klachten zoals vatbaarheid voor griep en verkoudheid, vermoeidheid, spanningen, slapeloosheid, hoofdpijn en emotionele instabiliteit. Daarnaast kan shiatsu verlichtend of genezend werken bij spier- en gewrichtsklachten, huidirritaties, tinitus, spijsverteringsproblemen, ademhalingsproblemen en problemen rondom menstruatie, zwangerschap en overgang, ...

Een shiatsubehandeling kan voor iederéén een positieve ervaring zijn. Het heeft een preventieve werking en draagt bij aan vitaliteit, ontspanning, lichaamsbewustzijn en stabiliteit. Shiatsu mag echter nooit worden beschouwd als vervanging van een reguliere medische behandeling. Bij medische problemen raden wij altijd aan om shiatsu te volgen in samenspraak met uw huisarts.

Wat houdt een Shiatsu behandeling in?


De patiënt ligt gekleed op een behandeltafel of op een speciale dikke mat. Je zal gevraagd worden afwisselend op je buik, je rug en soms ook op je zij te gaan liggen

Tijdens de eerste behandeling wordt er voldoende tijd genomen om de patiënt beter te leren kennen door vragen te stellen over zijn/haar gezondheid, medische achtergrond, klachten, voeding en leefgewoonten.


ANALYSE

Bij elke behandeling maakt de Shiatsu-therapeut gebruik van verschillende analyse-technieken (gezichtsanalyse, hara-analyse, ruganalyse, het voelen van specifieke meridiaanpunten, spiertest, enz) om een behandelingsplan op te stellen.  Bij Shiatsu lopen analyseren en behandelen in elkaar door. Tijdens de behandeling verkrijgt de therapeut verdere informatie die hij gebruikt. In de praktijk is analyse vaak al behandeling en is behandeling ook analyse.


DUUR

Na de behandeling zelf, die ongeveer 45 minuten duurt, blijft men nog even liggen en nagenieten van de behandeling. Daarna volgt een kort afrondingsgesprek en wordt er meestal advies (voedings-, bewegings- en of levensstijl- advies) meegegeven. De totale behandeling, inclusief voor- en nagesprek, duurt ongeveer één uur.


KLEDING

Shiatsu wordt door de kleren heen gegeven. Men draagt dan ook best loszittende, comfortabele kleding, indien mogelijk van natuurlijk materiaal zoals katoen, zoals: sportkleding, joggingbroek, legging, T-shirt of trui met lange mouwen...  Liefst parfum, make-up, grote juwelen achterwege laten. De behandeling wordt gegeven op een bodycushion (ergonomisch kussen) op een futon (Japanse matras) of een behandelingstafel.


WAAR

De behandeling gaat bij ons door in een rustige, ontspannen ruimte. Weg van onnodige prikkels en stoorzenders.

Ben je niet in staat om tot bij ons te komen, te geraken, dan kan de behandeling ook bij je thuis gegeven worden. De details van deze behandeling spreken we graag met je af als je contact met ons opneemt. Voor verre verplaatsingen wordt er een kleine extra gerekend.Eet geen zware maaltijd voor de behandeling.

Adem goed in en uit tijdens de behandeling om een optimaal resultaat te bekomen.

Drink na de behandeling voldoende water zodat de vrijgekomen gifstoffen gemakkelijker afgevoerd kunnen worden.KOSTPRIJS

De eerste sessie duurt ongeveer 1,5 uur. De eerste sessie duurt wat langer daar we dan ook het anamnesegesprek doen. De kostprijs van de eerste sessie is 75€.

De volgende sessies duren ongeveer één uur en kosten 60€ per keer.  De producten die eventueel tijdens de behandeling gebruikt worden, zijn in deze prijs inbegrepen. Voor kinderen kan het gebeuren dat de sessie minder dan een uur duurt. Ons tarief passen we dan graag voor u aan.


Meer weten over Shiatsu?


Geïntrigeerd geraakt door shiatsu? Wil je graag meer weten over de filosofie en technieken achter shiatsu? Dan kan je terecht  bij de BSF, de Belgische Shiatsu Federatie  waar meer informatie te vinden is over de werking van shiatsu. Klik hier voor de website van BSF.